Vliegtuigje crasht in gebouw Arizona

Woensdagmiddag is een vliegtuig in Phoenix, Arizona in de Verenigde Staten een gebouw ingevlogen, zo meldt de brandweer uit die plaats. Het zou gaan om een klein vliegtuig.

Het gebouw waar het vliegtuig invloog is het gebouw van City Wide Pest Control, vlakbij het Deer Valley Airport. Het bedrijf houdt zich bezig met ongediertebestrijding. Verdere informatie ontbreekt vooralsnog.

Update 15.55 uur:

Het gaat om een Cirrus, een éénmotorig vliegtuig waar vier mensen in kunnen. Er worden vaak vliegcursussen gegeven vanaf Deer Valley Airport. De student-pilote van dit vliegtuig is bij de crash om het leven gekomen. Of er meer gewonden of doden zijn gevallen is nog niet bekend. De door de crash ontstane brand kon binnen 15 minuten geblust worden door de snel aanwezige brandweer.

Update 17.39 uur:

Behalve de pilote is niemand om het leven gekomen bij de crash. Getuigen melden dat de pilote probeerde het vliegtuig te landen, maar vlak voor de crash was er een sputterend geluid te horen. De luchtvaartautoriteiten gaan de zaak nader onderzoeken.