Afgerukte paardenkop wordt man fataal

Een 42-jarige Duitser is dit weekend overleden aan de gevolgen van een bizar ongeval. Het slachtoffer zat achter het stuur van zijn auto toen hij werd geraakt door het afgerukte hoofd van een paard. Zijn vrouw en twee kinderen zijn gewond overgebracht naar een ziekenhuis.

Volker T. uit het plaatsje Flonheim-Uffhausen (Rheinland- Pfalz) reed zaterdagnacht met zijn gezin over de snelweg, op weg naar hun vakantieadres in Hongarije. Plotseling stak een paard de snelweg over. Volker ging nog vol in de remmen maar het mocht niet baten. De auto ramde het uit een nabijgelegen weiland ontsnapte beest met een enorme klap.

De viervoeter werd zo hard geraakt, dat zijn kop van zijn romp afscheurde. Het hoofd knalde door de voorruit van de auto en raakte de huisvader. Volker was op slag dood, zijn weduwe en dochter zijn zwaargewond afgevoerd naar een ziekenhuis in Neurenberg. Zijn zoon is er minder erg aan toe.

Hoe het paard de snelweg kon oplopen wordt nog onderzocht. Vijf minuten voor het fatale ongeval werd een ander paard uit dezelfde wei door een vrachtauto gegrepen.

Het Duitse medium Bild heeft een filmpje over het ongeluk online gezet. Dit kan als schokkend worden ervaren.