Onduidelijk of gespotte pelikaan Groenerick is

Het is nog onduidelijk of de pelikaan die zaterdagochtend in het Groningse Leek gezien is wel de pelikaan Groenerick is die uit het Safaripark Beekse Bergen in Hilvarenbeek is ontsnapt. Een boer die de watervogel claimt te hebben gezien, kon niet zien of het dier een groen ringetje om zijn poot had. Hieraan is Groenerick volgens een woordvoeder van het safaripark te herkennen.

De gespotte pelikaan vloog driehonderd meter hoog, waardoor het ringetje niet te zien was. De boer zou proberen een foto te maken, maar dit is vooralsnog niet gebeurd. Mogelijk is de vogel alweer gevlogen. Medewerkers van het safaripark reizen niet af naar Groningen voordat duidelijk is of het ook werkelijk om de laatste vermiste pelikaan gaat.

Blauwerick, Groenerick en Roderick ontsnapten twee weken geleden uit het safaripark waar zij deel uitmaakten van een vogelshow. Roderick kwam zelf terug. De vluchtpoging van Blauwerick eindigde in een schuur van een boer in Den Oever. Groenerick zou onlangs nog in Antwerpen gezien zijn.