Afscheid Tweebeeke bij RTL Nieuws

RTL-presentatrice Mariëlle Tweebeeke was vrijdagavond voor het laatst te zien bij RTL Nieuws. Vanaf september gaat Tweebeeke aan de slag bij het nieuwe actualiteitenprogramma Nieuwsuur van de publieke omroep. Nieuwsuur zal de huidige programma's Netwerk en NOVA gaan vervangen.

Tweebeeke's collega Roelof Hemmen sprak lovende woorden over de presentatrice: "Dan wil ik u nog vertellen dat dit de laatste uitzending is van Mariëlle Tweebeeke bij RTL Nieuws. Ze gaat ons verlaten. Ze gaat het programma Nieuwsuur presenteren bij de publieke omroep. Wij verliezen daardoor een vlijmscherpe, slimme en ook een fijne collega. Niettemin, heel veel succes."

Aan het eind van het Half Acht Nieuws nam Tweebeeke afscheid van de RTL-kijker: "Ja, mijn laatste uitzending. Ik heb altijd met heel veel plezier bij RTL Nieuws gewerkt. Ik vond het ook een eer om op deze plek te mogen zitten. Ik zal allen hier missen, en u thuis: bedankt voor het kijken."

Afgelopen mei bereikte Tweebeeke's bekendheid een hoogtepunt. Tijdens het Carré-debat voor de Tweede Kamerverkiezingen van 2010 maakte premier Jan Peter Balkenende een forse blunder door tegen Tweebeeke "U kijkt zo lief" te zeggen, waarna veel ophef ontstond.

Bekijk hier het afscheid van Mariëlle Tweebeeke bij RTL.


Mariëlle Tweebeeke in actie