El Hamdaoui: "Blij dat het achter de rug is"

Mounir El Hamdaoui is blij dat de perikelen rond zijn transfer van AZ naar Ajax eindelijk verleden tijd zijn. Vandaag kwam de transfer die al dagen in de lucht hing rond. Hierdoor is de aanvaller de komende vier seizoenen in Amsterdam te bewonderen.

"We zijn de afgelopen dagen druk bezig geweest om dit rond te maken. En bij onderhandelingen weet je dat het een tijdje kan duren. Ik ben blij dat het eindelijk achter de rug is en dat ik me kan concentreren op het voetballen," zei El Hamdaoui die bij Ajax het shirt met rugnummer negen krijgt.

Het eerste doel met Ajax heeft de spits al. "Drie sterren op dit shirt zou fantastisch zijn. Ik zal er alles aan doen om dat waar te maken." Zijn eerste optreden in het shirt van Ajax kan morgen al tegen FC Twente in de strijd om de Johan Cruijff Schaal zijn.

Een reden om voor Ajax te kiezen is trainer Martin Jol. "Ik ken de trainer al een tijdje. Ik heb een goede band met hem. Hij is een van de redenen dat ik naar Ajax ben gekomen. Demy de Zeeuw heb ik de afgelopen dagen af en toe gesproken. Over Ajax hoefde hij mij echter niets te vertellen. Ajax is een grote club, dat wist ik als kleine jongen al. Ajax is echt een topclub in de wereld."

Jol is blij dat hij nu eindelijk een nummer negen mag verwelkomen. "Ik ben zeer tevreden dat we er iemand bij hebben die goals maakt. Mounir is een rasvoetballer. Hij heeft een gigantische techniek."