Mark Wahlberg krijgt ster Walk of Fame

Mark Wahlberg heeft donderdag een ster op de Walk of Fame op Hollywood Boulevard ontvangen. De 39-jarige acteur was in het bijzijn van zijn vrouw en vier jonge kinderen. "Ik ben erg blij dat mijn kinderen deze ceremonie willen uitzitten", zei hij lachend.

Blijkbaar vond Wahlberg zichzelf niet de meest voor de hand liggende kandidaat voor een ster op de prestigieuze boulevard. "Toen ik hoorde dat ik deze ster zou krijgen, dacht ik dat ik voor de gek werd gehouden."

Will Ferrell, Wahlbergs tegenspeler uit actiekomedie 'The Other Guys', was ook aanwezig en deed daar nog een schepje bovenop. "Ik ben erg blij om hier vandaag te kunnen zijn. Ik werd voor het eerst een fan van Mark toen ik zijn gymnastiekvideo kocht. En Mark, ik ben dol op al je Bourne-films", zei de komiek. De Bourne-films zijn met Matt Damon in de hoofdrol.

Mark Wahlberg werd voor het eerst bekend nadat hij in 1991 debuteerde als rapper Marky Mark met de groep Marky Mark and the Funky Bunch. Daarna deed hij een reclamecampagne voor ondergoed van Calvin Klein, die gemengde reacties kreeg.

In 1993 maakte Wahlberg zijn eerste speelfilm, 'The Substitute', waar hij nog als Marky Mark op de titelrol staat. Zijn echte doorbraak als acteur kwam met zijn hoofdrol als pornoacteur Dirk Diggler in 'Boogie Nights' uit 1997, inmiddels bekend onder zijn eigen naam. Voor zijn rol als Staff Sgt. Dignam in 'The Departed' uit 2006 van Martin Scorsese ontving hij zelfs een Oscarnominatie voor beste mannelijke bijrol.

Mark Wahlberg krijgt ster Walk of Fame
Mark Wahlberg (Foto: Novum)