Grote explosie in flat Amsterdam Noord

In een flatgebouw in Amsterdam Noord is vanmiddag een grote explosie geweest. Volgens ooggetuigen liggen er door de explosie verschillende brandweerlieden op de grond.

De woning op de eerste verdieping waar de explosie heeft plaatsgevonden is van voor tot achter in een grote ravage veranderd. Brokstukken zijn 50 meter verderop terecht gekomen. Er is tenminste één persoon naar buiten geslingerd.

De brandweer was in eerste instantie aanwezig in de flat aan de Viermasterstraat om onderzoek te doen naar de gaslucht die er rond hangt.

Volgens een woordvoerder van de politie zou iemand in de flat een aansteker hebben gebruikt. De politie heeft de omgeving van de flat afgesloten.

Update 18:12

De vermoedelijke bewoner is zwaargewond naar het ziekenhuis vervoerd. Er zijn ook minstens drie mensen die aan de overkant van de straat stonden, gewond geraakt. Ze kregen glas tegen zich aan. Het is niet bekend of deze mensen naar het ziekenhuis zijn gebracht. 

De explosie gebeurde in de woning zelf, de oorzaak ervan is nog niet bekend. Volgens de politie is er als gevolg van de explosie geen brand uitgebroken.

Explosie

Explosie

Explosie

Explosie

Explosie

Explosie
Foto's: FOK!fotograaf DigiPire