Lucius aan de slag bij oude liefde Den Bosch

Theo Lucius draagt komend seizoen het shirt van FC Den Bosch. Ook wil hij zijn eerste trainersdiploma gaan halen en gaat hij diverse jeugdteams van Den Bosch assisteren. Lucius leek in de winterstop al terug te keren bij de club waar hij zijn carrière begon, maar hij ging een jaar bij FC Groningen voetballen.

Dat avontuur eindigde abrupt toen hij op een training zijn been brak. "Dit is een mooie tijd om terug te keren. Ik heb een hoop aan Den Bosch te danken", zegt Lucius tegenover het Brabants Dagblad. De 33-jarige verdediger kon ook op interesse van een Eredivisieclub rekenen. Lucius koos echter voor een terugkeer op het oude nest, waar hij de eerste twee jaar van zijn loopbaan doorbracht. De routinier zal in Den Bosch eerst zijn conditie opbouwen, voordat hij weer wedstrijden gaat spelen.

Theo Lucius speelde in zijn carrière bijna driehonderd wedstrijden. Hij is drievoudig international en debuteerde op 4 juni 2005 tegen Roemenië. Lucius droeg zeven jaar het shirt van PSV en drie jaar dat van Feyenoord. In 1999 speelde hij een jaartje bij FC Utrecht.