Van Gaal wil internationals snel terug

Bayern München-trainer Louis van Gaal is niet blij met de voorbereiding die zijn team tot nu toe heeft op het nieuwe voetbalseizoen. De trainer van de Duitse ploeg mist door het WK voetbal dertien spelers, waardoor de landskampioen niet optimaal aan de start van de nieuwe competitie kan verschijnen.

"Dat is een groot probleem. Ik kan zo geen goede voorbereiding draaien," zei Van Gaal die op 7 augustus een wedstrijd om de Duitse Supercup speelt tegen Schalke 04. "Die wedstrijd wil ik graag winnen, maar dat is bijna niet mogelijk." Op 20 augustus opent Bayern tegen VfL Wolfsburg de competitie. Vier dagen eerder speelt het team al in de DFB Pokal tegen de amateurs van Germania Windeck.

De Argentijn Martin Demichelis en de van een blessure herstellende Fransman Franck Ribéry melden zich al op 26 juli, terwijl Arjen Robben, Mark van Bommel, Edson Braafheid en de Duitse internationals op 2 augustus zich in München moeten melden. Momenteel staan er slechts tien spelers en twee keepers op het veld. Daarom heeft hij spelers van het tweede er bij gehaald. "Dat is toch lachwekkend."

Toch is de wedstrijd van 7 augustus niet de wedstrijd waar Van Gaal zich echt kwaad over maakt, want op 11 augustus speelt het Duitse elftal een oefenwedstrijd tegen Denemarken, waardoor Bayern haar internationals weer enkele dagen kwijt is. "Dat is toch ongelofelijk. Als de FIFA een beetje verstandig is, schrappen ze die wedstrijd," zei de oefenmeester die hoopt dat zijn internationals massaal af gaan zeggen.

De Duitse bond wil er echter niet aan. "Het cancellen van die wedstrijd is niet aan de orde. De interland is voor niemand ideaal, maar het staat nu eenmaal op de internationale kalender. De wedstrijd is voor bondscoach Joachim Löw bovendien de enige mogelijkheid om de ploeg te testen voor de EK-kwalificatie," zei secretaris Wolfgang Niersbach.