[Tour de France] Uitslag elfde etappe

De elfde etappe in de Tour de France, van Sisteron naar Bourg-lès-Valence over 184,5 kilometer, is gewonnen door Marc Cavendish. De sprinter van Columbia was de snelste in de massasprint.

Direct nadat het startsein was gegeven, sprongen Geslin, Augé en Benitez weg. Na tien kilometer koersen hadden ze al bijna vier minuten voorsprong. Op de top van de Col de Cabre, een klim van de derde categorie, was de voorsprong teruggelopen naar ruim drie minuten. Uit het peloton ontsnapte een aantal renners waaronder bolletjesdrager Pineau. Hierdoor liep de voorsprong van de koplopers rap terug. In de afdaling was het peloton op de drie koplopers na weer compleet.

Net als gisteren gingen de renners ook vandaag niet voluit. Zo'n vijftig kilometer voor de streep lagen ze een kwartier achter op het langzaamste schema. Zo'n 40 kilometer voor de streep was de voorsprong van de koplopers nog een minuut. 23 kilometer voor de finish was het peloton weer compleet. Door de wind en het harde rijden van Saxo Bank brak het peloton in twee stukken.

Chavanel en Popvych probeerden ondanks het moordende tempo zeven kilometer voor de finish weg te rijden uit het peloton. Ze wisten echter niet weg te blijven. Inmiddels was het Columbia dat het tempo bepaalde en ook de andere sprintertreintjes kwamen naar voren. In de eindsprint werd Petacchi gehinderd door zijn eigen mannen en werd daardoor niet goed afgezet. Cavendish ging al vrij vroeg aan kop en liet die plek ook niet meer gaan. Voor de Brit is het zijn dertiende zege in de Tour de France en zijn derde van deze Tour.