Webber: "We hebben alles uitgesproken"

Volgens Mark Webber is alles weer goed tussen de rijder en zijn werkgever Red Bull. Na de race in Engeland had de Australiër zware kritiek op het team, omdat de voorvleugel van zijn auto gedemonteerd werd en op de auto van teamgenoot Sebastian Vettel gemonteerd.

"We hebben in de fabriek nagepraat over het raceweekend en alles is uitgesproken", aldus Webber. "Het is nu duidelijk dat, mocht er zich ooit weer zo'n situatie voordoen, het team altijd in het voordeel beslist van de coureur die de meeste punten heeft in het kampioenschap." Tijdens de uitloopronde van de Britse Grand Prix vroeg Webber over de boordradio aan zijn team of ze hem niet langer meer wilden behandelen als tweede coureur.

Over die opmerking zegt hij nu: "In het heetst van de strijd worden er wel eens dingen gezegd die je achteraf beter niet had kunnen zeggen. In de Formule 1 is de concurrentie zo ontzettend hevig, dat de emoties soms hoog kunnen oplopen. Mijn opmerking over de boordradio was gewoon Australisch sarcasme."

In het kampioenschap is Webber Vettel inmiddels gepasseerd.