Steekpartij Kooistra was verzinsel

De eind juni overleden horeacamagnaat Sjoerd Kooistra was niet neergestoken op Ibiza. Kooistra belandde begin mei in het ziekenhuis en zei in het Dagblad van het Noorden dat hij was neergestoken, maar dat verhaal klopt niet. Zijn advocaat en goede vriend Oscar Hammerstein bevestigt tegenover Quote dat Kooistra een blindedarmontsteking had.

"Dat verhaal over die steekpartij was in de wereld gekomen, hij had geen zin om dat recht te zetten", verklaart Hammerstein tegenover het maandblad. "Hij zei: 'laat het maar zo'." De uitspraak is opmerkelijk omdat Kooistra zelf over de steekpartij naar buiten was getreden.

Ook bevestigde Kooistra het verhaal later tegenover Quote, dat navraag bij de politie op Ibiza had gedaan. "Ja hoor, ik ben wel neergestoken. Dat jullie niks konden vinden is omdat het in Spanje anders gaat met aangiftes."

De verklaring bleek te rammelen omdat een horeca-ondernemer verklaarde dat Kooistra op de dag van zijn opname op de intensive care onderhandelde over de verkoop van cafés. "Hoe kun je nou op de intensive care liggen en ondertussen met Jan en alleman telefoneren?"

Hammerstein is donderdagmiddag niet direct beschikbaar voor een reactie.

Kooistra werd eind juni dood aangetroffen in zijn villa in Beek-Ubbergen. Hij bleek door zelfmoord om het leven te zijn gekomen. De zakenman en eigenaar van tientallen horecagelegenheden in Groningen en Amsterdam had forse schulden hij bierbrouwer Heineken. Volgens Hammerstein zag hij geen uitweg meer.

Submitter:  Bron: Novum