Verstappen: "Ik was op Vettels vleugel gaan staan"

De voorvleugel die van de auto van Webber naar die van Vettel verkaste maakt bij heel wat mensen wat los. Ook Jos Verstappen was verrast door de beslissing van Red Bull Racing.

Voor de start van de Grand Prix op Silverstone hadden beide Red Bull-coureurs een nieuwe voorvleugel gekregen. De vleugel van Vettel ging in de laatste vrije training stuk en er was geen reserve-exemplaar. De teamleiding besloot toen om de vleugel van Webber op de bolide van Vettel te monteren. Webber was woedend, maar wist de race wel te winnen.

In zijn column in De Telegraaf stelt Verstappen weinig respect te hebben voor het handelen van Red Bull. Hij snapt de woede van Webber. Verstappen: "Ik weet eerlijk gezegd niet hoe ik gereageerd zou hebben als ik in de schoenen van Webber had gestaan. Ik denk dat ik op de vleugel van Vettel was gaan staan. Als ik er niet mee mag rijden, dan hij ook niet. Wat dat betreft zouden ze een kwaaie aan mij gehad hebben."

De oud Formule 1-coureur kan zich de woede van Webber goed indenken. Daarnaast vindt hij de sneer die Webber gaf aan het team van Red Bull niet netjes, maar wel terecht en geeft duidelijk aan dat er een grens overschreden is. "Het is niet netjes, maar tegelijk geef je duidelijk aan dat hier een grens is gepasseerd. Bovendien weet hij natuurlijk donders goed dat zo'n opmerking op dat moment veel meer impact heeft dan wanneer hij het alleen intern aan de kaak had gesteld."