Minder Detective Vision in Arkham Asylum 2

Een van de meer opvallende eigenschappen van Arkham Asylum was de "Detective Vision", een soort röntgen-zicht waarmee onder andere de locaties en zwakke punten van vijanden direct te zien waren en waarmee open te breken muren direct zichtbaar waren.  Dit bleek echter zo handig dat sommige spelers het hele spel doorliepen zonder de Detective Vision ooit uit te zetten. Als het aan art director David Hego ligt, wordt dat in de sequel anders.

Tijdens een interview tijdens een conferentie in Engeland grapte David Hego dat hij altijd een beetje moest huilen als hij weer eens hoorde hoe spelers de Detective Vision nooit uitzetten. De feature gaf Batman een enorm voordeel op zijn tegenstanders, maar het drukte ook de nauwkeurig ontwikkelde vormgeving en in-game art weg, volgens Hego. "Het was een beslissing op het gebied van gameplay om Detective Vision zo sterk te maken, maar die fout maken we niet nog een keer", aldus Hego. Hego zei verder dat Rocksteady in de sequel Detective Vision meer zou laten werken als augmented reality.

Arkham Asylum 2 was al aangekondigd in 2009, maar tot nu toe zijn er maar weinig details van bekendgemaakt. De game wordt verwacht in de tweede helft van 2011.

Arkham Asylum detective vision