Williams is nog niet bezig met zijn afscheid

Het feit dat Frank Williams is afgetreden is volgens hem geen stap in de richting van een definitief afscheid. "Dat is absoluut niet mijn intentie."

In een vraaggesprek heeft hij eens gezegd dat hij het zou aanvoelen als het moment om een stap terug te doen daar was. Hoewel Adam Parr bijna heel zijn takenpakket overneemt, blijft Williams aan als teambaas.

"Geen sprake van", antwoordt Williams op de vraag van GrandPrix.com of dit wellicht een eerste teken van zijn afscheid is. "Het enige dat ik graag nog wil doen is grands prix bezoeken als onderdeel van ons bedrijf. Ik geniet daar enorm van."

Wat de 68-jarige Williams betreft mogen de volgers van de Formule 1 gedachten over zijn pensioen direct uit hun hoofd zetten. "Ik denk er écht nog niet aan. Het klinkt wellicht gek, dat weet ik, maar ik voel me nog steeds jong. Daarom wil ik nogmaals benadrukken dat ik nog geen afscheid neem."

"Ik houd van Formule 1, ben nog steeds zeer nauw betrokken bij Williams, ga iedere dag naar mijn werk en nog niet de geringste intentie om met pensioen te gaan is in mijn hoofd opgekomen. Ik heb er voorlopig nog helemaal geen zin in om te stoppen."

Williams zal niet meer bij de races buiten Europa aanwezig zijn. De teambaas vindt het verre reizen oncomfortabel en legt nogmaals uit dat de benoeming van Parr een teken is van de evolutie binnen het team van Williams.

"Adam werkt al langere tijd voor ons en langzaam is het moment aanstaande dat Patrick Head en ik stoppen heel erg actief te zijn voor Williams. We hebben nog enkele jaren, maar vooruitdenken is regeren. En Adam is de meest geschikte persoon die we konden vinden voor deze taak."