Man mishandelt snorfietser op zebrapad

De Groningse politie is op zoek naar een koppel van wie de man een snorfietser bewusteloos sloeg. Dat gebeurde op zaterdag 26 juni rond 11.30 uur op een zebrapad op het kruispunt Hoendiep-Friesestraatweg in Groningen.

De 22-jarige snorfietser reed over het zebrapad op het moment dat een stelletje met een gekleurde kinderwagen overstak. De overstekende man werd woest en gaf een enorme vuistslag aan de man op de snorfiets. Het slachtoffer raakte daardoor buiten bewustzijn en moest zich onder doktersbehandeling stellen voor een zwaar gekneusd neusbeen. Getuigen hebben de snorfietser geholpen.

De politie heeft een signalement van het koppel met de kinderwagen verspreid. De man die de vuitslag uitdeelde is blank, ongeveer dertig jaar, heeft een 'harde' stem en lichtblonde stekeltjes. Op de bewuste dag was hij gekleed in een geel T-shirt en een spijkerbroek. Opvallend waren de kleine littekentjes op zijn gezicht. De vrouw liep op hooggehakte schoentjes en droeg een blauw T-shirt en een zwarte broek. Ook zij is rond de dertig jaar en heeft blond lang haar. Onduidelijk is waarom de politie het incident niet eerder heeft bekend gemaakt.