Belg wil meisjes naar kelder lokken

Een nog onbekende man heeft in het Vlaamse Blankenberge geprobeerd om twee meisjes van acht jaar oud naar een kelder te lokken. De kidnapper sprak de spelende kinderen aan op een voetpad en hing een smoes op over een katje. De man nam de nichtjes bij de hand en liep met ze naar de achterkant van een flat.

Toen de man en de meisjes op de lift van de flat stonden te wachten vertrouwde één van de meisjes het niet en rende weg. Het andere meisje ging met de kinderlokker de lift in richting de kelder. Die deed het echter niet, waardoor het tweetal uitstapte. Hierop zette het kind het op een gillen, waardoor een flatbewoonster kwam kijken wat er aan de hand was. Het overgebleven meisje rende daarop weg. De politie is op zoek naar de man.

De kinderlokker wordt beschreven als een Oost-Vlaming tussen de dertig en vijfendertig jaar oud. Hij heeft een onverzorgd uiterlijk. Op zijn beide ellebogen heeft hij tatoeages in de vorm van spinnenwebben. Na de mislukte kidnapping zou hij volgens getuigen op zijn gemak zijn weggelopen.