Man opgepakt met 70 babylijkjes

De politie van Lagos heeft een einde gemaakt aan het summum van Nigeriaanse scam. De man werd betrapt op het leuren met zeventig babylijkjes. Hij werd betaald om de kindjes te begraven, maar besloot het geld in zijn eigen zak te steken en de lijkjes te dumpen.

Na de arrestatie van de man stelde de politie van de Nigeriaanse metropool een onderzoek in naar de lugubere vondst. De man bleek te zijn ingehuurd door een opleidingsziekenhuis in Lagos. De arrestant kreeg geld mee om de kinderen op eervolle wijze te begraven, maar de man besloot de lijkjes elders te dumpen om geld uit te sparen.

Naar verluidt laten vele Nigeriaanse families hun overleden kinderen bij het ziekenhuis achter omdat een begrafenis niet te betalen is. Ziekenhuizen huren vervolgens mensen in om de lijkjes naar hun laatste rustplaats te brengen.

Volgens de politie zijn er al enkelen gearresteerd in het academische ziekenhuis. "We zijn ervan overtuigd dat de verdachte noch een ritualist, noch een moordenaar, noch een mensenhandelaar is", laat de politie weten. "Andere zaken als corruptie en machtsmisbruik zullen worden onderzocht."