Jamai weer aan de slag als popzanger

Jamai Loman wil zijn zangcarrière nieuw leven inblazen. De 24-jarige winnaar van het eerste seizoen 'Idols' komt na de zomer weer met een single. "Ik doe nu wat m'n hart me ingeeft", verklaart Loman zijn comeback in het AD.

Zes jaar was het op muziekgebied stil rondom Loman. De 'Idols'-winnaar vond al snel zijn weg naar het musicalwereldje en speelde onder meer in 'Les Misérables' en 'Urinetown'. Zijn laatste single, het Engelstalige 'Wango Tango' uit 2004, flopte. Dit keer hoopt Loman in het Nederlands te zingen. "Dat is nog onzeker. We overleggen nog over de liedkeuze. Maar Nederlands, op een popmanier, past het best bij m'n stem."

Lomans comeback is mede ingegeven door Frans Bauer en René Froger. "Op Ibiza, voor het programma 'De Beste Zangers van Nederland', kwam het besef dat ik er nú iets mee moet doen. Ik sprak er met René Froger en Frans Bauer. Allemaal zeiden ze: probeer het gewoon."

En dus maakte Loman zijn agenda leeg. Na de reprise van 'Urinetown' richt Jamai zich enkel nog op zijn zangcarrière. "Van alles wat ik doe, ligt muziek maken simpelweg het dichts bij me." Jamai's comebacksingle moet in september in de winkelschappen liggen. "Ik reken helemaal niet op een grote hit, maar heb er simpelweg ontzettend veel zin in."

Jamai Loman weer aan de slag als popzanger
Jamai Loman weer aan de slag als popzanger (Foto: Novum)