Twaalf dames hopen op titel Miss Nederland

Twaalf missen strijden zondagmiddag om de titel Miss Nederland 2010 tijdens een bijna drie uur durende show in Theater de Efteling.

Na het voorstelrondje lopen de beauty's de bikinironde en de galaronde in jurken van Addy van den Krommenacker. De modeontwerper is tevens voorzitter van de jury, waarvan ook styliste Rosanna Lima, journalist Wilma Nanninga en visagist Thijs Willekes deel uitmaken.

Vijf finalisten gaan door naar de vragenronde. Avalon-Chanel Weyzig, Miss Nederland 2009, reikt tot slot de felbegeerde tiara en sjerp uit aan de winnares. Die strijdt op 23 augustus om de titel Miss Universe in Las Vegas. In oktober gaat ze naar Miss World in China en op 4 december naar Miss Earth in Vietnam.

Kanshebbers zijn Madilon Bos (21) uit Almere, Sharifa Henar (25) uit Alkmaar, Bojoura Verwey (24) en Jana Voyvodich (23) uit Haarlem, Amanda van der Meule (24) uit Oostkapelle, de 23-jarige Desirée van den Berg uit Santpoort, de Amsterdamse Hester Winkel (25), Sherien Sirvania (22) uit Hoorn, Gladys Fraenk (27) en Sevtap Ergec (22) uit Rotterdam, Karin de Boer (23) uit Woerden en Petra Smits (24) uit Borne.