Ajax lijdt verlies van 21 miljoen euro

Ajax heeft een fors verlies genoteerd. Over het boekjaar 2009-2010 is, zo maakte AFC Ajax NV bekend, een verlies van naar verwachting 21 miljoen euro geleden. Dit werd vandaag gemeld op de clubsite van de Amsterdammers

Het boekjaar liep van 1 juli 2009 tot 30 juni 2010 en in oktober 2010 zal Ajax de definitieve cijfers overleggen. Door het tekort op de begroting wordt Ajax niet in Categorie III geplaatst door de KNVB, maar in Categorie II. Ajax hoefde geen krediet aan te vragen bij de bank.

Jeroen Slop, financieel directeur van de hoofdstedelingen: "Het verlies is groot en we zijn ons bewust van de moeilijke situatie waarin we verkeren. Door kostenbeheersing en inkomstenverhoging zijn we voor wat betreft het operationele resultaat de goede weg ingeslagen. Maar het afgelopen seizoen waren er, in tegenstelling tot voorgaande jaren, geen grote transferinkomsten."

"We hebben in de transferperiodes van afgelopen zomer en winter duidelijk aangegeven de selectie kwalitatief op peil te willen houden, hetgeen gelukt is. Ook deze zomer is dat ons doel. Hoe sterker de selectie, hoe groter de kans op sportief succes. En succes gaat samen met een groei van de inkomsten, zeker wanneer we ons kwalificeren voor de poulefase van de UEFA Champions League", besluit de directeur.