Joran van der Sloot in hoger beroep

De Peruaanse advocaat van Joran van der Sloot heeft hoger beroep aangetekend tegen de beslissing van een Peruaanse rechter een bekentenis van de Nederlander geldig te verklaren. Dat meldt CNN. Van der Sloot heeft eerder bekend dat hij de 21-jarige Peruaanse Stephany Flores heeft vermoord, maar trok die bewering later weer in.

De bekentenis zou ongeldig zijn, omdat Van der Sloot tijdens zijn verhoor werd bijgestaan door een door de staat toegewezen advocaat die te veel op de hand van de politie zou zijn geweest. De bekentenis zou zijn afgelegd onder dwang.

Met het beroep zou Van der Sloot het proces tegen hem willen vertragen. De advocaat van Van der Sloot, Maximo Altez, beweert desnoods tot aan het hoogste rechtscollege in Peru en internationale rechtsinstanties door te vechten. Dit beroep zou hierin de eerste stap zijn.

Van der Sloot zit vast in Peru voor de moord op Flores. Joran is ook altijd nog de enige verdachte in de verdwijning van de Amerikaanse tiener Natalee Holloway op Aruba in 2005. Als Van der Sloot wordt veroordeeld voor de dood van Flores, dan kan hij een gevangenisstraf van tussen de vijftien en 35 jaar tegemoet zien.