Infinity Ward kan nieuwe games gaan maken

Gamestudio Infinity Ward zou in de nabije toekomst wel eens aan totaal nieuwe games kunnen gaan werken. Dit heeft een vertegenwoordiger van uitgever Activision gezegd in een interview met de weblog VG247. Vanwege een reorganisatie is de studio een tijdje uit de running geweest.

Momenteel is men bezig om nieuwe leidinggevenden aan te stellen op verschillende posities binnen Infinity Ward. Binnen het bedrijf wordt geschoven met functies en worden nieuwe mensen aangesteld. Game-uitgever Activision is van mening dat de naam van Infinity Ward staat voor een cultuur, een bepaalde manier van werken.

"Binnen Infinity Ward heerst een passie voor schietgames", meent de vertegenwoordiger van Activision. "En er is een korte- en een langetermijnvisie voor het bedrijf. Door de gamestudio opnieuw op te bouwen, kan er begonnen worden aan de bouw van goede, nieuwe franchises voor de toekomst."

Activision heeft een nauwe band met Infinity Ward, maar er ontstond in maart een ruzie tussen de twee studiobazen, Jason West en Vince Zampella, en uitgever Activision. West en Zampella verlieten de gamestudio, en het halve bedrijf volgde het tweetal. Infinity Ward staat vooral bekend als de gamestudio achter Call of Duty: Modern Warfare 2.

Infinity Ward kan nieuwe games gaan maken
Infinity Ward kan nieuwe games gaan maken