Stroom afgesloten, vrouw met zuurstoftank sterft

Het niet voldoen van de energierekening heeft een 53-jarige vrouw uit de Amerikaanse staat New Hampshire het leven gekost. De vrouw was aangewezen op zuurstof uit een gasfles, maar toen het elektriciteitsbedrijf de vrouw afsloot, werkte de pomp niet meer. De vrouw legde hierop het loodje.

Een medewerker van het energiebedrijf sloot afgelopen maandag de stroom af bij Kay Phaneuf uit Salem. Een uur later kreeg de firma een telefoontje van de politie die aangaf dat er een noodgeval in de woning was. Het was echter al te laat.

Meneer Phaneuf trof zijn vrouw bij thuiskomst bewusteloos aan. De vrouw werd in allerijl naar het ziekenhuis vervoerd. Hier bleef ze enige tijd in kritieke toestand liggen, maar de vrouw is uiteindelijk toch overleden.

Het energiebedrijf ligt nu ernstig onder vuur. Volgens een Amerikaanse wet mag de stroom nooit worden afgesloten als iemand er medisch afhankelijk van is. Deze noodzaak moet iedere twee maanden worden aangetoond. Hoogstwaarschijnlijk heeft het slachtoffer de rekening niet betaald en ook haar status niet geüpdatet. De politie heeft de zaak nu in onderzoek.


Misschien hebben de buren de stroom wel illegaal afgetapt...