Jamaicaanse bendeleider Coke uitgezet naar VS

De beruchte Jamaicaanse bendeleider Christopher 'Dudus' Coke is donderdag op het vliegtuig naar New York gezet nadat hij had ingestemd met zijn uitzetting. De Jamaicaanse en Amerikaanse regeringen hebben het vertrek bevestigd.

Zijn uitzetting komt nadat bijna een maand geleden 76 mensen omkwamen tijdens een vierdaagse belegering van politie en leger van Tivoli Gardens, een sloppenwijk in de Jamaicaanse hoofdstad Kingston. Tivoli Gardens is de thuisbasis van Coke en werd met man en macht verdedigd door gewapende aanhangers van de drugsbaron.

Coke zei diep bedroefd te zijn over het verlies van levens en te hopen dat zijn beslissing helpt bij het herstel van Jamaica. Coke (42) kan een levenslange gevangenisstraf krijgen als hij wordt veroordeeld voor drugs- en wapenhandel naar het oosten van de VS in de jaren negentig.

De Jamaicaanse bendeleider werd dinsdag gearresteerd. Hij is de zoon van de beruchte gangster Jim Brown, die in 1992 om het leven kwam bij een brand in een gevangenis op Jamaica. Na zijn dood nam Coke de leiding over de bende, de Shower Posse, over.

Jamaicaanse bendeleider Coke uitgezet naar VS
Jamaicaanse bendeleider Coke uitgezet naar VS (Foto: Novum)