Activision stelt zich behoudend op

Activision heeft zich tijdens de E3-beurs in Los Angeles behoudend opgesteld tegenover de nieuwe bewegingsbesturing voor de Xbox 360 en de Playstation 3. De uitgever heeft niets aangekondigd voor Kinect op de Xbox 360 of de Playstation Move-controllers van de PS3.

Tegenover de Amerikaanse website Gamespot heeft Activisions Chief Operating Officer Thomas Tippl gesteld dat de grote game-uitgever eerst de kat uit de boom wil kijken. "Wanneer we het aantal spelers met deze innovaties zien toenemen, zullen we zeker games hebben die geschikt zijn voor die besturing. Er is ruimte om te innoveren en de ervaring van de consument te verrijken."

Risico nemen en op de gok een nieuwe besturing implementeren, is voor Activision echter niet wenselijk. Dat geldt ook voor het introduceren van nieuwe game-series. Activision is vooral bekend van series als Call of Duty, Guitar Hero en Tony Hawk. Dit zijn merken waar de uitgever flink aan blijft vasthouden. Tegenover de website Gamasutra heeft Tippl aangegeven dat Activision wil blijven innoveren binnen bestaande franchises. Volgens Tippl is het lanceren van een nieuwe franchise 'extreem moeilijk'. Daarom is de uitgever 'zeer selectief' in de nieuwe games die het lanceert.

Deze week zou Activision met het veelvuldig uitgestelde schietspel Singularity moeten komen. Hierin vooruit- en terugspoelen van de tijd centraal. Singularity is een nieuwe game-serie en verschijnt op de Xbox 360, Playstation 3 en PC.

Activision stelt zich behoudend op