Verdachte scooterongeval door het lint in rechtszaal

De 20-jarige Mohammed el G, die verdacht wordt van het doodrijden van Mario van de Geijn, is vrijdag compleet door het lint gegaan tijdens de pro-formazitting.

De officier van justitie opende de zitting met de beschuldiging dat de verdachte de bestuurder van de scooter was. Dit schoot de man blijkbaar in het verkeerde keelgat, waarna hij van zijn stoel sprong en deze op de grond smeet. Hij vervolgde zijn acties door de rechters en de officier van justitie uit te schelden.

Parketwachters
De drie parketwachters die de man wilden bedwingen, verzeilden in een handgemeen met de verdachte. Ze wisten hem uiteindelijk wel te bedwingen en hebben hem afgevoerd naar zijn cel.

Familie
Tijdens de ophef die de verdachte veroorzaakte, toonde zijn zus aan over dezelfde genen te beschikken. Zij bleek ook niet in staat haar zelfbeheersing te bewaren en probeerde de deur van de publieke tribune te forceren.

Het tumult dat ze veroorzaakte was van korte duur. De voorzitter van de rechtbank drukte namelijk op de zogeheten 'noodknop'. Hierdoor kwamen meer dan tien agenten binnen gesneld. Zij hoefden echter weinig te doen, aangezien de vrouw al was gekalmeerd. Haar broer was ondertussen afgevoerd door de parketwachters.