Inbreker in AC Milan-pak gezocht

De Haagse politie is op zoek naar een woningovervaller die een trainingspak van AC Milan droeg. De man drong donderdagochtend een woning in Den Haag binnen. Naast de man met het opvallende voetbaltenue gingen er nog twee mannen de woning binnen. De bewoners werden bedreigd met een vuurwapen en geslagen.

De 48-jarige bewoonster van een woning aan de Karel Roosstraat deed rond 09.30 uur open toen er werd aangebeld. Voor de deur stond een man met een pakje. Hij droeg een trui van transportdienst DHL. Toen de vrouw een pen ging pakken drong de man met zijn kompanen binnen.

De 21-jarige zoon van de vrouw kwam op het tumult af en kreeg net als de vrouw klappen. Ook de 24-jarige dochter van de vrouw en een 1 jaar oude kleinzoon werden bedreigd. Een 3-jarige kleindochter stond tijdens de overval huilend boven aan de trap.

De politie is op zoek naar getuigen. De daders hadden een Noord-Afrikaans uiterlijk en waren tussen de 25 en 30 jaar. De nepbezorger had een gezet uiterlijk. De man in het Milan-pak droeg een zwart petje. Van de derde dader is alleen bekend dat hij een leren jas droeg.