Boer in ruste verkracht manhoer

Een zeventigjarige gepensioneerde boer uit het Vlaamse Assenede moest gisteren voor de rechtbank van Gent verschijnen. Hij wordt ervan beschuldigd een gigolo te hebben verkracht. Gilbert V. ontkent echter in alle toonaarden.

Volgens de rechter had de boer in ruste drie jaar lang geregeld seks met de man van plezier. In drie jaar tijd betaalde hij maar liefst veertigduizend euro voor de hand- en spandiensten van de jonge manhoer.

In de nacht van 9 december jongstleden liep de oude boer echter een blauwtje bij de gigolo. Omwonenden zagen het slachtoffer in shock en gescheurde onderbroek over straat rennen. Hij beweerde ruw te zijn verkracht door V. omdat hij die avond geen zin had in een betaald avontuurtje met de dader. In en op het lichaam van de gigolo trof de recherche inderdaad DNA-sporen van de boer aan.

V. blijft echter ontkennen iets met de brute verkrachting van de man van begin twintig te maken te hebben. "Hij kwam zomaar langs en drong aan op seks", beweert de gepensioneerde boer. "Ik kon die avond niet betalen en dat kon hij niet verkroppen. Er is trouwens geen enkel bewijs van verkrachting. Geen blauwe plekken, geen andere verwondingen."

Het OM wijst de samenzwering echter van de hand en eiste dertig maanden cel voor de voormalig landbouwer. "Het is duidelijk dat hij liegt en blijft liegen. Er is voldoende bewijsmateriaal tegen de man. Uit het psychiatrisch verslag blijkt dat de beklaagde uitermate egocentrisch is en dat zijn empathische vermogen nihil is." Op 30 juni zal de rechter uitspraak doen in de zaak.