Ehsan Jami actief bij de PVV

Vanaf aanstaande donderdag zal Ehsan Jami bij de PVV aan de slag gaan. De oprichter van het Centraal Comité voor Ex-moslims en voormalig gemeenteraadslid van de PvdA zal de rechterhand worden van PVV-Kamerlid Hero Brinkman.

Ehsan en ik kennen elkaar al jaren. We hebben besloten dat hij voor mij gaat werken”, wist Brinkman dinsdagavond te melden. Welke portefeuille Brinkman krijgt, wordt volgende week bekendgemaakt.

Jami zou eigenlijk al eerder politiek actief worden voor de PVV. Voorman Geert Wilders kondigde in oktober 2009 al aan dat hij erbij zou komen, maar Jami ontbrak op de kandidatenlijst van de PVV bij de afgelopen Tweede Kamerverkiezingen. Naar eigen zeggen omdat hij eerst zijn studie bedrijfskunde wilde afmaken.

Toen Jami in 2007 het Centraal Comité voor Ex-moslims oprichtte, werd hij in één klap een bekende Nederlander. In dat zelfde jaar werd hij uit de PvdA gezet vanwege een opiniestuk wat hij met Geert Wilders schreef, en waarin hij Mohammed met Adolf Hitler vergeleek. In 2008 maakte hij de film ‘Interview’, waarin hij de grondrechten voor moslims aanhaalde.
 

Ehsan Jami
'Ehsan Jami'