[E3] LittleBigPlanet 2 getoond op de E3

Alex Evans van Media Molecule heeft LittleBigPlanet 2 laten zien tijdens de presentatie van Sony op de E3.

De game wordt een stuk groter dan de vorige game met veel nieuwe dingen om te kunnen spelen waaronder de grappling hook en de mogelijkheid je eigen filmpjes te maken. Ook wordt het mogelijk om allerlei verschillende games te maken zoals RPG's, RTSen en Race-games.

Alex Evans laat verschillende games zien die ze hebben gemaakt met de tools van de game. Zo is er een kleine game waarbij je zo snel mogelijk op de goede face-buttons moet drukken. De tweede is 'Crashy Crash'. Dit is een soort sumo-game waarbij je anderen uit de ring moet duwen. Bj de laatste game moet je elkaar kapotschieten met raketten terwijl je rondvliegt.

Volgens Media Molecule zijn dit natuurlijk maar een paar ideeën van wat er mogelijk is. Aan het einde van de levels zie je hoeveel punten je hebt gehaald en dit kun je natuurlijk helemaal zelf instellen.

De makers hebben ook een aantal ervaren mensen van de eerste game gevraagd in één uur een eigen level te maken zonder hulp van de mannen van Media Molecule. Binnen het uur waren bizar toffe dingen gemaakt wat natuurlijk veel perspectief biedt.

E3