Noord-Korea wil verrassen tegen Brazilië

Kim Jong-Hun, de bondscoach van Noord-Korea, weigert zich bij voorbaat neer te leggen bij een nederlaag dinsdagavond tegen poulegenoot Brazilië. De bondscoach ziet het Zuid-Amerikaanse team als de favoriet maar sluit een verrassing op het WK 2010 niet uit.

"Brazilië is natuurlijk sterker dan Noord-Korea. Maar we kunnen een tactiek kiezen om goed te counteren. Je weet nooit wat er kan gebeuren tijdens een wedstrijd. Ik heb persoonlijk een doel gesteld voor het WK. Ik wil mijn spelers dusdanig motiveren zodat we de achtste finale kunnen halen," aldus Jong-Hun.

Op jacht naar overwinning

Noord-Korea zit niet alleen met Brazilië in de poule, maar ook met Portugal en Ivoorkust. Volgens de Noord-Koreaan doet dat er echter niet toe: "Onze tegenstanders in groep G zijn erg sterk. Maar het zijn niet altijd de sterkste ploegen die de wedstrijden weten te winnen. We gaan ons best doen. We zijn er ons van bewust dat we moeten winnen om de tweede ronde te bereiken. Het maakt ons niet uit wie de tegenstander is, we gaan op jacht naar de drie punten."

De strijdwijze van Noord-Korea zal mogelijk anders zijn dan tijdens de kwalificatiecyclus. Jong-Hun: "Onze tegenstanders denken dat we defensief gaan spelen. Dit omdat we tijdens de kwalificatie voor het WK best verdedigend speelden. Maar ons spel staat niet alleen maar in het teken van voorzichtigheid. We kunnen goed aanvallend spelen als het nodig is."

Chinese acteurs als Noord-Korea-fans
Het Noord-Koreaanse elftal zal vanavond ondersteuning krijgen van 2000 Chinese acteurs. Noord-Korea heeft de Chinezen namelijk ingehuurd als Noord-Koreaanse fans.

Echte supporters uit Noord-Korea behoorden niet tot de opties, omdat er nauwelijks landgenoten te vinden waren die de reis naar Zuid-Afrika konden betalen. Bovendien mogen de arme Noord-Koreanen ook niet zomaar het stalinistische land uit.

Bezoek ook het WK 2010-forum.


Noord-Korea gaat voor overwinning