Premiejager wilde Bin Laden onthoofden

De politie in Pakistan heeft een Amerikaan aangehouden die van plan zou zijn geweest al-Qaedaleider Osama Bin Laden te onthoofden. Het toonaangevende dagblad Dawn meldde dinsdag dat de 52-jarige Gary Brooks Faulkner, een kennelijke premiejager, inmiddels is overgebracht naar een politiebureau in de stad Peshawar, waar hij wordt verhoord.

De Amerikaan was met een toeristenvisum naar Pakistan gereisd, waar de autoriteiten hem hadden voorzien van persoonsbeveiliging door een politieagent. In de nacht van zondag op maandag verdween de man, waarop de politie een zoektocht organiseerde. Tien uur later werd de man aangetroffen in een bos nabij de grens met Afghanistan.

Faulkner had een zwaard, een pistool met munitie en een nachtkijker bij zich. Tijdens een eerste verhoor verklaarde de man dat hij bezig was aan 'een missie' om Bin Laden, staatsvijand nummer 1 van de Verenigde Staten, en vier van diens handlangers 'te onthoofden', aldus een woordvoerder van de politie. Faulkner was al zeven keer eerder naar Pakistan gevlogen voor zijn jacht op de terreurleider.