Politiekorps Nijmegen wil steun marechaussee

De Nijmeegse politie heeft bij de Koninklijke Marechaussee geïnformeerd of het mogelijk is om ondersteuning te krijgen bij de eerste thuiswedstrijd van N.E.C. in de nieuwe competitie. Dat meldt een woordvoerder van de politie Gelderland-Zuid. Het politiekorps heeft dit gedaan, omdat het niet zeker weet of er genoeg mankracht is om de wedstrijd te beveiligen. Gelijktijdig met de eerste wedstrijd wordt namelijk ook de Vierdaagse gehouden.

Burgemeester van Nijmegen Thom de Graaf ging dinsdag na lang onderhandelen akkoord met het spelen van twee thuiswedstrijden in augustus. Hij vond dat de gemeente niet kon garanderen dat er genoeg beveiliging rondom de wedstrijden zou zijn. Dat moet nu opgelost worden door het achter de hand hebben van de Koninklijke Marechaussee.

Door de Nijmeegse Vierdaagse, die plaatsvindt in juli, zijn er te weinig agenten op de been. Die hebben dan namelijk in plaats van in juli, vakantie in augustus. Zij moeten aanwezig zijn bij het grote evenement. Hierdoor komt de gemeente mankracht tekort bij het McDos Goffertstadion.