Thieme: coalitie PvdA/GL/SP/D66/CU/PvdD

Marianne Thieme ziet wel iets in een 'hagelslagcoalitie van de PvdA, GL, SP, D66, CU en de PvdD'. Dat vertelde Thieme zojuist op het FOK!forum waar zij vanavond vragen beantwoordde.

Ook vindt Thieme dat gokken niet door de staat beheerd moet worden: "Staatsmonopolie is achterhaald en de Staat zou ook geen uitbater van gokspellen moeten zijn. Wij zijn wel voor regulering kansspelen om gokverslaving te helpen voorkomen."

En op de vraag over geweld tegen dieren in games: "Ik ben helemaal geen voorstander van gewelddadige spellen, maar voel ook niks voor betutteling. Is dus een lastig punt, zou het beste zijn als gebruikers er zelf afstand van namen."

Update: 18.40 uur
Marianne Thieme vindt dat downloaden voor eigen gebruik vrij moet zijn. Dat antwoord gaf Thieme zojuist op FOK! op de vraag of je mocht downloaden zolang het alleen voor jezelf is. Verder vindt Thieme dat de Dierenbescherming eindelijk eens subsidie moet krijgen

Update 19.00 uur
Marianne Thieme heeft een uur lang vragen beantwoord op FOK!. Lees de vragen en antwoorden hier terug.Geweld en dieren in games. Niet verbieden, wel afstand van nemen.