Snelheidsduivel (18) zonder helm betrapt op A6

Een 18-jarige man uit Utrecht is zaterdagmiddag aangehouden nadat hij met een motor over de A6 scheurde terwijl hij alleen een bivakmuts op had. Dat meldt de politie zondag. De man reed rond 13.00 uur in de richting van Emmeloord. Bij het zien van de politie ter hoogte van de Hannie Schaftweg in Emmeloord stoof hij weg.

Daarbij negeerde hij onder meer een rood verkeerslicht, haalde hij rechts in via de vluchtstrook en reed hij veel te hard. Bij de kruising van de N50 met de Baan in Ens ging hij onderuit. De man stond echter weer op en probeerde weer verder te rijden. Dat lukte niet, waarop hij te voet probeerde aan de politiemotorrijders te ontkomen. Na een korte sprint kon hij uiteindelijk in de kraag worden gevat.

Op het politiebureau verklaarde de 18-jarige de motor, die geen kentekenplaat had, nog geen uur daarvoor te hebben aangeschaft in Almere. Hij bleek alleen een bromfietsrijbewijs te hebben. Tegen de man wordt proces-verbaal opgemaakt. Zijn rijbewijs en motor moest hij bij de politie achterlaten. De 18-jarige hield blauwe plekken over aan zijn val.