Jongen (9) rijdt over broertje (7) heen

Een 9-jarige jongen is zaterdag in Delft per ongeluk met de auto van zijn ouders over zijn 7-jarige broertje gereden. Dat gebeurde bij hen thuis aan het Eisenhowerplein.

De broertjes hadden de sleutel van de geparkeerde auto volgens de politie gekregen om een pakje drinken te pakken. Eenmaal buiten zag de 9-jarige dat het raam van de auto nog openstond.

Omdat het regende, besloot hij het elektrische raam dicht te doen. Daarvoor moest wel de sleutel in het contact. Met de deur nog open maakte hij contact, terwijl zijn broertje naast hem stond. De auto stond echter nog in zijn achteruit, omdat dat bij deze auto de enige mogelijkheid is om de sleutel uit het contact te halen.

Het 7-jarige jongetje viel en kreeg een voorwiel over zich heen. De deur van de auto sloeg tegen een verkeersbord en werd omgevouwen naar de voorkant van de auto. Een getuige sprong in de auto en haalde de sleutel uit het contact, waardoor de auto tot stilstand kwam.

De traumahelikopter werd ingeschakeld om zo snel mogelijk hulpverleners bij het 7-jarige jongetje te hebben. Met een ambulance werd hij naar een ziekenhuis gebracht. Daar bleek dat zijn verwondingen meevallen. De 9-jarige jongen raakte lichtgewond aan zijn voet.