Treyarch is 100% Call of Duty

Mark Lamia, het hoofd van ontwikkelaar Treyarch Studio heeft aangegeven dat de studio nu voor 100% aan Call of Duty zal gaan werken. Treyarch heeft ook andere games op hun naam staan zoals Quantum of Solace en verschillende Spider-Man games. In overleg met Activision gaat Treyarch nu voortaan alleen nog maar werken aan Call of Duty.

De beslissing dat Treyarch 100%  voor de CoD franchise zou gaan was al besloten voordat de problemen bij de andere CoD ontwikkelaar, Infinity Ward ontstonden. Om kort samen te vatten, begin maart werden de twee leidinggevenden van Infinity Ward ontslagen vanwege contractbreuk, hierna hebben zo'n 45 andere werknemers van Infinity Ward ontslag genomen. Treyarch en Infinity Ward zijn beide onderdeel van Activision.

Mark Lamia geeft aan dat er nu meerdere studios van Treyarch zich alleen op de Call of Duty franchise richten. Treyarch heeft nu zelfs een studio die zich alleen maar op de multiplayer zal richten. Dit is nieuw voor Treyarch want bij Call of Duty 3 en Call of Duty: World at War was dit niet het geval.

Voor hoelang Treyarch zich op de Franchise gaat richten is niet bekend, maar waarschijnlijk als de serie succesvol is en blijft, dit nog lang kan gaan duren.

CoD
Kan Treyarch de CoD van Infinity Ward overtreffen??