Acteur Gary Coleman (42) overleden

Gary Coleman is vrijdagavond op 42-jarige leeftijd overleden. De acteur werd woensdag na een hersenbloeding opgenomen in een ziekenhuis in de Amerikaanse staat Utah. Een woordvoerder van het ziekenhuis zegt dat de beademing is beëindigd en dat Coleman om 19.05 Nederlandse tijd stierf.

Coleman was vooral bekend van de comedyserie 'Diff'rent Strokes', die eind jaren zeventig en begin jaren tachtig te zien was.

Coleman kampte al langere tijd met gezondheidsproblemen. Hij leed aan een nierziekte waardoor hij nooit langer dan 1.42 meter is geworden. Hij heeft zeker twee niertransplantaties ondergaan en moest dialyseren. In het najaar onderging Coleman een hartoperatie die gecompliceerd werd toen bleek dat hij een longontsteking had. In februari kreeg de acteur een beroerte tijdens een tv-interview.

Naast zijn carrière als televisieacteur haalde Coleman geregeld het nieuws vanwege problemen met politie en justitie. In april werd Coleman gearresteerd wegens huiselijk geweld. Eerder zat hij een nacht in de cel omdat hij niet op was komen dagen bij een rechtszitting.