Met dit GSM-nummer ga je snel dood

Het verhaal van de film 'The Ring' is bij bijna iedereen bekend. Wie een bepaalde film kijkt, gaat binnen een week dood. Pure fictie natuurlijk, maar een variant hierop bestaat wel degelijk. Iedereen die het mobiele telefoonnummer 0888 888 888 bezit, gaat binnen afzienbare tijd dood.

Het nummer, uitgegeven door de Bulgaarse telefoonmaatschappij Mobitel, heeft in tien jaar tijd al aan drie gebruikers het leven gekost. Alle drie zijn zij een bizarre dood gestorven. Zo stierf de eerste eigenaar Vladimir Grashnov, voormalig directeur van Mobitel, in 2001 op 48-jarige leeftijd aan kanker. Hoewel nooit bewezen, wordt vermoed dat hij radioactief zou zijn besmet.

Hierop kwam het nummer in het bezit van de Bulgaarse maffiabaas Konstantin Dimitrov. Hij heeft echter niet lang van het makkelijk te onthouden telefoonnummer kunnen genieten. In 2003 werd hij op 31-jarige leeftijd tijdens een bezoek aan ons land doodgeschoten. Russische maffiabazen zouden achter de schietpartij zitten.

De derde bezitter van het nummer was Konstantin Dishliev. Deze Bulgaarse zakenman werd in 2005 doodgeschoten bij een Indiaas restaurant in de hoofdstad Sofia. Deze makelaar runde in het geniep een cocaïnehandel. Hij overleed kort nadat een partij ter waarde van zo'n 150 miljoen door de politie was onderschept.

Het nummer is sinds 2005 niet meer in gebruik. Naar verluidt komt het nummer nooit meer in omloop. Wie nu 0888 888 888 belt, krijgt te horen dat het nummer buiten gebruik is. "Wij geven geen commentaar", aldus een woordvoerder van Mobitel. "Individuele nummers bespreken we niet in het openbaar."