Ouders boos om halalvlees op crèche

Het kinderdagverblijf Wieltjeshove in het Belgische Menen is gestopt met het serveren van halalvlees aan alle kinderen die de crèche bezoeken. De crèche had deze maatregel ingevoerd omdat het dagverblijf ook wordt bezocht door moslimkinderen. Daarom vond de leiding het makkelijker om alle kinderen halalvlees voor te schotelen.

Daar waren niet alle ouders blij mee. Na protesten is besloten om de maatregel te schrappen. Van de kinderen die Wieltjeshove bezoeken is 17% moslim. Directrice Kathleen Bogaert: "Als er vlees op het menu stond, mochten we die kinderen er geen geven. Uit bezorgdheid voor een gezonde voeding, besloten we over te schakelen naar halalvlees en dat aan al onze kindjes voor te zetten." Bogaert vindt het nu fout dat de crèche tot deze maatregel had besloten zonder de ouders in te lichten.

Het probleem is nu opgelost. Bogaert: "Als er nu vlees op het menu staat, dan maken we nu twee potjes. Eén met halalvlees voor de moslims en één met vlees voor de andere kinderen." Wieltjeshove besloot om op halalvlees over te gaan, nadat islamitische ouders dat zelf hadden gevraagd.