PvdA'ers op eerste rang bij DWDD

Het Vara-programma De Wereld Draait Door heeft het afgelopen televisieseizoen veel vaker gasten van de PvdA ontvangen dan van CDA, VVD of GroenLinks. Dat blijkt uit onderzoek van het weekblad De Groene Amsterdammer.

In totaal schoof 31 keer iemand aan die als prominent lid, bijvoorbeeld Kamerlid of minister, is verbonden aan de partij van Job Cohen. Daarbij is 'stamgast' en oud-partijvoorzitter Felix Rottenberg niet meegerekend. De populairste PvdA'ers waren oud-minister van Onderwijs Ronald Plasterk, Rob Oudkerk en Cohen, die allen vier keer langskwamen.

Oud-minister voor Ontwikkelingssamenwerking Bert Koenders was drie keer te gast, en een 'flinke hoeveelheid' andere PvdA'ers schoof een of twee keer aan bij presentator Matthijs van Nieuwkerk, meldt het weekblad.

D66-leider Alexander Pechtold was vier keer te zien bij DWDD. Hij was het enige D66-Kamerlid dat het Vara-programma bezocht. VVD-leider Mark Rutte kwam drie keer langs en Femke Halsema van GroenLinks deed dat zes keer. Jack de Vries (CDA), die vorige week opstapte als staatssecretaris van Defensie, was er vijf keer.

De SP leverde verder drie gasten, de ChristenUnie twee en Trots op Nederland en de PVV allebei een.