Ubisoft wil geld verdienen aan tweedehandsverkoop

De Franse game-uitgever Ubisoft houdt de ontwikkelingen bij concurrent Electronic Arts in de gaten als het gaat om de mogelijkheden om geld te verdienen aan de verkoop van tweedehands games. Dit heeft Ubisoft aangegeven in een gesprek met investeerders.

Electronic Arts maakte in mei bekend dat de nieuwe lichting sportspellen wordt voorzien van een speciale code die eenmalig te gebruiken is. Deze game zorgt ervoor dat een gamer online tegen andere spelers kan spelen. Wanneer het spel wordt doorverkocht, dient de nieuwe bezitter voor tien dollar een nieuw online paspoort aan te schaffen om de betreffende game daadwerkelijk online te kunnen spelen.

Ubisoft is zelf ook bezig met ontwikkelingen om de aanschaf van tweedehands games te demotiveren. De uitgever biedt veelal downloadbare extra's aan om ervoor te zorgen mensen games in de winkel kopen.

De meeste spellen die Ubisoft aanbiedt, hebben een zekere vorm van downloadbare content. Deze content wordt middels een eenmalige code in de verpakking van de game gestopt. Op die manier is de Franse uitgever zelf al bezig om consumenten te dwingen een nieuw exemplaar te kopen in plaats van een tweedehands exemplaar van een game.

Mocht een consument toch een tweedehands exemplaar kopen, dan wil Ubisoft het interessant genoeg maken om een extra deel van de game online te kopen. Deze online aanschaf zou in dat geval voldoende moeten zijn voor Ubisoft om het verlies door tweedehandsverkoop enigszins dragelijk te houden.

Ubisoft wil geld verdienen aan tweedehandsverkoop
Ubisoft wil geld verdienen aan tweedehandsverkoop (Foto: Novum)