Drietal gepakt voor diefstal duizenden laptops

Drie mannen zijn dinsdagochtend opgepakt op verdenking van betrokkenheid bij de verdwijning van een vrachtwagenlading met een paar duizend laptops. De lading verdween 6 januari in Eindhoven, nadat de vracht via de website teleroute.nl was aangeboden.

Via de site wordt vracht aangeboden door transport- en expeditiebedrijven die kleinere transporteurs als onderaannemers zoeken. Voor de lading laptops werd via teleroute.nl ingetekend door een transporteur, maar de vracht kwam nooit aan op de plaats van bestemming.

Onderzocht wordt wat met de lading laptops is gebeurd en welke rol de drie mannen hierbij hebben gespeeld. De verdachten zijn twee 31-jarige mannen uit Roermond en een 38-jarige man uit Swalmen. Hun woningen zijn doorzocht, evenals een garagebox in Roermond, een loods in Swalmen en de woning van de moeder van een van de verdachten in Blerick.

Tijdens de doorzoekingen werden onder meer wapens en drugs aangetroffen. In de loods stonden twee opleggers waarin hennep kon worden gekweekt. Deze zijn in beslag genomen. Ook op een aantal auto's werd beslag gelegd. De drie zitten vast.

Submitter:  Bron: Novum