Chinees verwondt zes vrouwen met hakbijl

Een Chinees heeft zondagavond in de zuidelijke Chinese stad Foshan zes vrouwen aangevallen en verwond met een hakbijl. Dat heeft de politie maandag gezegd. Na zijn daad pleegde de man zelfmoord.

Volgens de politie sloeg de 20-jarige Xie eerst met zijn bijl in op een vrouw voor de deur van een restaurant, om vervolgens naar een drukke markt te rennen, waar hij vijf andere vrouwen aanviel. Daarna holde hij een appartementengebouw binnen, stormde naar de vierde verdieping en gooide zichzelf naar beneden.

Xie leek doelbewust alleen vrouwen aan te vallen, maar het is nog niet duidelijk waarom hij dit deed.

De afgelopen weken hebben zich in China meerdere steek- en hakpartijen voorgedaan, waarbij schoolkinderen het slachtoffer waren. Hierbij vielen zeker zeventien doden en meer dan vijftig gewonden.

Sociologen schrijven deze gewelddaden toe aan een onjuiste diagnose en behandeling van geestesziekten en woede en frustratie onder mensen die zich slachtoffer voelen van de snel veranderende Chinese samenleving.

De aanvallers waren mannen tussen de 30 en 40 jaar en zij gebruikten hamers, messen en bijlen. Vuurwapens zijn in China moeilijk te verkrijgen.