Zeventig Nederlanders dood bij crash Libië

Het aantal Nederlanders dat is omgekomen bij de crash in Libië is opgelopen naar zeventig. Dat meldt het ministerie van Buitenlandse Zaken. Naast de 38 mensen die bij reisorganisatie Stip hadden geboekt en de 24 bij Kras hadden negen mensen zelfstandig de vlucht genomen. Van deze 71 mensen overleefde alleen de 9-jarige Ruben uit Tilburg.

Eerder werd gesproken over 61 Nederlanders onder de 103 doden, maar nu zijn alle gegevens door het ministerie naast elkaar gelegd. Het gaat om informatie van de reisorganisaties, de passagierslijst van Afriqiyah Airways en de checklist van de douane in Johannesburg, waar het vliegtuig vandaan kwam.

Het ministerie heeft contact opgenomen met de nabestaanden van de slachtoffers. Voor hen vindt donderdagmiddag een besloten bijeenkomst plaats.

Onder de doden bevinden zich volgens Afriqiyah verder zeven mensen uit Zuid-Afrika, twee Oostenrijkers, een Duitser, een Zimbabwaan, een Fransman, twee Britten en dertien Libiërs. Van de dertien Libiërs waren er elf bemanningsleden. Van zes omgekomen passagiers is de nationaliteit nog niet bekend.

Zeventig Nederlanders dood bij crash Libië
Zeventig Nederlanders dood bij crash Libië (Foto: Novum)