'Liam Gallagher maakt film over Beatles'

Liam Gallagher is bezig een film te maken over de laatste jaren van The Beatles. Meer details worden op het filmfestival van Cannes bekendgemaakt, zo schrijft de Britse krant The Daily Telegraph.

De productiemaatschappij van de voormalige frontman van Oasis werkt aan een biopic die is gebaseerd op het boek 'The Longest Cocktail Party' van Richard DiLello. Hij maakte de Fab Four eind jaren zestig als medewerker van dichtbij mee en stond bekend als 'house hippie'. Het boek gaat over de wilde opkomst en teloorgang van Apple, de platenmaatschappij van de Beatles, in de periode tussen 1968 (de onstuimige dagen) en het einde van de band 1970.

Liams oudere broer Noel is ook een fan van het werk van DiLello en noemde het in 1972 gepubliceerde boek al eens 'briljant'.

Gallaghers bedrijf In 1 Productions werkt samen aan de film met de vooraanstaande onafhankelijke Britse filmmaatschappij Revolution Films. "Het wordt een film met humor en toewijding, die een kijkje in de keuken geeft van hoe het was om als jonge man meegezogen te worden in de muziekindustrie, beroemdheden en de swingende jaren zestig in Londen", aldus een woordvoerder van In 1 Productions.

'Liam Gallagher maakt film over Beatles'
'Liam Gallagher maakt film over Beatles' (Foto: Novum)