Man sleept motorrijder weg bij brandend wrak

Een Amsterdammer die zondag in Leiden een motorrijder zag botsen, heeft hem van zijn brandende motor weggesleept. Daarna heeft de 38-jarige man een auto die in brand stond weggereden.

De motorrijder botste rond 16.00 uur op de Wassenaarseweg tegen de rechterzijkant van een tegemoetkomende auto die net linksaf was geslagen. Meteen sloegen de vlammen in de motor. De Amsterdammer zag het op zo'n honderd meter afstand gebeuren en reed ernaartoe.

De inzittenden van de auto, een 23-jarige Rijnsburger en zijn 21-jarige vrouwelijke passagier uit Leiden, renden meteen weg uit angst voor een explosie. Ook omstanders namen de benen.

De motorrijder lag op de grond. Toen de Amsterdammer zag dat zijn laars en een deel van zijn broek in brand stonden, sleepte hij hem weg. Hij doofde het vuur met zijn handen.

Toen het vuur van de motor oversloeg op de auto, stapte hij in de auto om die weg te rijden. Daar ontdekte hij dat er geen sleutel meer inzat, waarop hij de Rijnsburger toeschreeuwde deze te geven. Toen de Rijnsburger die had gegeven, reed hij de auto met brandende motor weg.

De motorrijder is met nekletsel naar een ziekenhuis gebracht. Zijn motor brandde volledig uit. De Amsterdammer heeft volgens de politie met zijn optreden erger voorkomen.