OM: geen zwaardere aanklacht in zaak Milly

Het Openbaar Ministerie in Dordrecht ontkent dat de aanklacht tegen Sander V. is verzwaard van doodslag naar moord. De 26-jarige Rotterdamse politieman zit vast voor het doden van de 12-jarige Milly Boele. De advocaat van haar ouders zei eerder zaterdag dat de eis was verzwaard.

Een woordvoerder van het OM zegt geen idee te hebben hoe advocaat Frank van Ardenne erbij komt dat de eis is verzwaard. "Misschien heeft hij het verkeerd begrepen."

De raadsman en de ouders van het slachtoffer spraken zaterdag in De Telegraaf hun ongenoegen uit over de aanklacht tegen Sander V. Volgens Van Ardenne waren er voldoende aanwijzingen voor het OM om te kiezen om V. te vervolgen voor moord, waarvoor levenslang kan worden gegeven.

De OM-zegsman zegt dat nog wordt onderzocht of er voldoende bewijs is voor moord. "Maar vooralsnog is de aanklacht gewoon doodslag."

Van Ardenne noemt de ontkenning in een reactie 'heel pijnlijk'. "Mevrouw Boele is vanmorgen gebeld door de familierechercheur die haar heeft medegedeeld dat de aanklacht wordt verzwaard. Hij zei erbij dat hij daarover contact had gehad met de officier van justitie."

Milly Boele verdween in maart dagenlang in haar woonplaats Dordrecht. Uiteindelijk meldde haar buurman Sander V. zich bij de politie en bekende hij haar te hebben omgebracht en in zijn tuin te hebben begraven.

OM: geen zwaardere aanklacht in zaak Milly
OM: geen zwaardere aanklacht in zaak Milly (Foto: Novum)