"PC-markt groeit dankzij Blizzard"

PC-gaming is dood! Althans, dat is wat veel gamers beweren. Het gebrek aan een hoop unieke titels en piraterij zou hiervoor gezorgd hebben. Toch zal volgens Activision de PC-markt gaan groeien en dat heeft één reden: Blizzard. Dat maakte de game-uitgever bekend tijdens de presentatie van de kwartaalcijfers.

Het zou de eerste keer in tien jaar zijn dat de verkoop van PC-games bij Activision Blizzard in een stijgende lijn zit. Dit jaar komt Blizzard Entertainment met de strategiegame Starcraft II: Wings of Liberty en een uitbreiding op World of Warcraft genaamd World of Warcraft: Cataclysm.

Met World of Warcraft: Cataclysm hoopt Blizzard Entertainment niet alleen de game weer te vernieuwen, maar wil de gamestudio ook nieuwe spelers aanspreken. De missies die een speler in het begin van het spel moet doen, zijn allemaal onder handen genomen en zouden leuker en afwisselender moeten zijn dan voorheen. Bovendien kan de uitbreiding verloren fans weer terugbrengen in de game.

Ondertussen moet Starcraft II niet alleen een wereldwijde hit worden, maar moet het spel moet ook het professioneel gamen in Zuid-Korea gaan ondersteunen. Het tien jaar oude eerste deel van Starcraft is de meest populaire game onder professionele gamers in dat land.

'PC-markt groeit dankzij Blizzard'
'PC-markt groeit dankzij Blizzard' (Foto: Novum)